Çocuk Terapisi

Çocuk Terapisi

Çocuk terapileri içerisinde birçok farklı teknik kullandığımız çocuğun ruhsal durumu ve ihtiyaçlarına göre farklı terapi teknikleri uyguladığımız psikoterapilerdir.Oyun çağını yavaş yavaş geride bırakan ancak henüz ergenliğe girmemiş çocuklarda daha çok psikoterapi uygulamaları tercih edilir.

Çocuk terapilerinin ilgilendiği bazı konular;
 
Öfke nöbetleri

Çocuklar bazen kendi iç dünyalarında çözmekte zorlandıkları problemleri ya da baş etmekte zorlandıkları duyguları öfke nöbetleri şeklinde ortaya çıkarabilirler.

Uyku sorunları
Çok sık rastlanan sorunlardan biri de uyku problemleridir. Sürekli uyanan,uykuya dalmakta zorlanan,kabus gören,hırçınlaşan çocuklarda yoğun kaygı,öfke,travma..v.b görülebilmektedir.
 
Yeme bozuklukları

Yemek yememe,çıkarma,tek tip beslenme gibi konular çocuğunuzun yaşadığı problemleri ile ilgili size ipucu veriyor olabilir.

Tuvalet alışkanlığı sorunları

Çok sık rastlanan problemlerden biri olan tuvalet alışkanlığı problemi, bezi bırakmayı reddeden ya da bu süreçte zorlanan çocukları,ebeveyn tutumlarını,uygunsuz yerlere tuvalet yapma alışkanlıklarını,tuvaletini tutamama v.s problemlerini kapsamaktadır ve oyun terapisinin aktif olarak kullanıldığı bir konudur.

Kardeş sorunları

Yeni bir kardeşin dünyaya gelme haberinin öğrenilmesinin ardından başlayabilen tüm problemleri kapsayan bir konudur. Bu konu hakkında uygulanan yöntemlerin arasında ebeveynlerin bu durumu sağlıklı yönetmesine ilişkin psikoeğitim de bulunmaktadır.
 
Davranış problemleri

Yıkıcı öfkeyle gelen çocuğun kendisine,çevresine ya da nesnelere yönelik saldırgan tavırlarını,uyum problemlerini kapsayan konulardır.

Travmalar (ölüm,kaza,boşanma,istismar vb.sonrası sorunlar)

Travmalar,çocuğun iç dünyasında ciddi dağılmalara yol açabilmekte bununla birlikte birçok problemi çocuğun hayatına dahil edip işlevselliğini bozabilmektedir. Herhangi bir travmaya maruz kalan bir çocuğun psikolojij bir yardım alması önerilmektedir.

Yuva,okul adaptasyon sorunları

Okula yeni başlayan çocuklarda sıklıkla görülen kaygı ve korku hali  genellikle bağlanma problemlerine işaret eder ve çocuğun ileride daha büyük sıkıntılar yaşamaması adına psikolojik bir yardım almak faydalı olabilir.